Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 24 de novembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

S’obre un nou aparcament al passeig de la Carrerada

28 de juny de 2017



L’Ajuntament obre aquesta tarda un nou aparcament situat entre el pavelló d’esports i l’Espai Jove l’Escorxador, al passeig de la Carrerada. S’hi han creat 137 places per a turismes, incloent-hi dues per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, a més d’una per a ambulàncies a l’entrada de la pista coberta del pavelló.

 

El nou aparcament està visiblement dividit en dues parts. La primera, adjacent al recinte de la pista, està asfaltada. La segona, contigua a l’altra, està pavimentada amb tot-ú, que és un tipus de grava premsada. La creació de l’aparcament s’ha completat amb l’ampliació del recinte de la pista esportiva, que ha guanyat 200 metres quadrats. També s’han col·locat pilons als límits de l’aparcament i s’han creat dunes per evitar que els vehicles surtin cap a l’esplanada. A més, s’hi han instal·lat fanals així com el sistema de reg i els escocells per a l’arbrat que s’hi plantarà després de l’estiu. Tot plegat compta amb un pressupost aproximat de 32.000€.

 

“Era una esplanada que ja s’utilitzava d’aparcament. Amb aquesta actuació millorem l’accessibilitat i la mobilitat, ja que és un indret amb molt moviment de vehicles”, explica Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Via Pública i Mobilitat. I és que, a més de la gent que atreuen les activitats i els esdeveniments que tenen lloc al pavelló i la pista, s’ha de tenir en compte que el nou aparcament es troba en un indret molt cèntric i molt proper a centres educatius –escoles, un institut i una escola bressol-, entre altres serveis i equipaments. Alhora, l’actuació evita o minimitza els problemes i les molèsties que patia el veïnat de la zona: “L’esplanada i l’accés incontrolat de vehicles generaven molta pols que afectava la pista coberta i les cases més properes”. Sanz afegeix que l’Ajuntament també ha actuat creant una franja enjardinada entre les cases i l’esplanada.

 

Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme i Esports, explica que l’aparcament té una fracció sense asfaltar perquè aquesta secció s’haurà d’eliminar en uns anys. “La part que no s’ha asfaltat està afectada pel que disposa el POUM. Està situada just on hi haurà un nou carrer”. Rovira es refereix al vial que connectarà el carrer Dr. Fleming, que ara s’acaba davant el CAP, amb el passeig de la Carrerada i, des d’aquí, amb l’avinguda Diagonal i la Pineda. Per aquest motiu s’ha optat per no augmentar la despesa amb un paviment d’asfalt que en pocs anys s’hauria d’eliminar. De fet, l’arbrat que es plantarà marcarà el límit entre l’aparcament definitiu i el nou vial. Pel que fa a l’ampliació del perímetre de la pista, Rovira comenta que es guanya superfície per a la pràctica de les bitlles catalanes mentre no es construeixin les noves pistes, també per jugar a petanca, que l’Ajuntament preveu construir al 2018.



Imatges relacionades

  • 170628 nouaparcament carrerada vista1

    170628 nouaparcament carrerada vista1

  • 170628 nouaparcament carrerada vista2

    170628 nouaparcament carrerada vista2

  • 170628 nouaparcament carrerada vista3

    170628 nouaparcament carrerada vista3

  • 170628 nouaparcament carrerada vista4

    170628 nouaparcament carrerada vista4