Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La Mediterrània inspira la imatge de la Festa Major 2018

#Cultura
#Festes

20/8/2018

El programa d’enguany està format per una vuitantena d’activitats per a tots els públics

 

La festa grossa de Palau-solità i Plegamans arriba, aquest any, sota el lema “Embarca’t en la Festa Major 2018”. La vila s’omplirà d’activitats del 23 al 27 d’agost. Enguany, la imatge de Festa Major està inspirada en La Mediterrània. Carme Sanz, regidora de Festes, explica el motiu: “Volíem fer un homenatge a La Mediterrània, al mar, al clima i a la seva dieta, que tant ens ha donat i que tant ha marcat la nostra cultura”. Aquest any, s’ha substituït el tradicional pregó per un espectacle inaugural de Festa Major, “Medusa”, de la companyia Artristras i inspirat en el fons del mar, i un mapping que es projectarà a la façana de l’Ajuntament.

 

Seguint amb la temàtica escollida, la vila es converteix en l’itinerari d’un vaixell que s’atura a cadascun dels ports, o espais, on tindran lloc les activitats. La programació d’enguany és fruit de la feina conjunta de l’Ajuntament, les entitats locals i el procés participatiu de Festa Major. Enguany, s’hi ha sumat dues noves entitats a l’organització d’activitats: l’Scolfing Club de Rol, que s’encarregarà del matí de jocs de taula “Frikimajor”, i el Flying Squirrels Ultimate Club, que ha preparat un tastet de l’esport disc golf.

 

El programa està format per una vuitantena d’activitats diferents per a tots els públics. Hi haurà comèdia, amb el monòleg d’Agustí Jiménez (dissabte 25); festa, amb l’actuació cubana d’Ajiaco Cubano (divendres 24) i el ColoRain (dissabte 25); dansa, amb l’actuació del Centre Cultural Andalús (dijous 23), el ball en línia (divendres 24), la Marató de country (dissabte 25) i Candombe Bantú (diumenge 26); germanor, amb el sopar de duro (dijous 23); i música, amb l’Orquestra Maravella (dissabte 25).

 

Els infants trobaran el seu espai a El Pati de la Festa Major, a l’Escola Josep M. Folch i Torres. Aquest espai de circ i teatre al carrer acollirà els espectacles i instal·lacions interactives de 8 companyies diferents, de dissabte a dilluns, a partir de les 18.30 h. També podran gaudir dels Jocs Rurals, la Gimcana XXS, el Pavaventura, el tobogan d’aigua i diversos espectacles. A més, dilluns 27 se celebra la Festa Major Petita, on la major part d’activitats estan adreçades a un públic infantil: Matinades familiars, Festa de l’Aigua i el Correfoc infantil. 

 

Les activitats juvenils també són presents a la programació amb l’exhibició d’skaters, scooters i bikes, la 6a Cursa de roba interior, la Gimcana XL, la 7a Empalmada i els concerts de Barrakes que, enguany, a més de les diferents sessions de DJs i Los 80 Principales (diumenge 26), portaran a Zoo (dijous 23), Sho Hai (divendres 24), Hotel Cochambre (dissabte 25) i Roba Estesa (dilluns 25).

 

La Festa Major tampoc podria entendre’s sense la Tarda castellera, que portarà, dissabte 25, a les mateixes colles que ja van actuar a la plaça de la Vila l’any passat: els Castellers de Caldes, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa. Les ballades de sardanes, gegants i capgrossos, les diferents cercaviles, els correfocs i la 2a trobada de bestiari popular mantenen la cultura popular viva dins la programació d’enguany. 

 

L’esport hi serà també ben present, amb diversos tornejos. Destaca la Cursa Maria Víctor i la Caminada Popular, que se celebren diumenge al matí. Conformen l’esdeveniment esportiu més multitudinari de Palau-solità i Plegamans, les inscripcions pel qual es podran realitzar a partir del 16 de juliol.

 

Un any més, la Marató de Donació de Sang (dissabte 25) posarà la nota solidària a la Festa Major.

 

Embarca’t en les xarxes socials

Un any més es posa en marxa el concurs fotogràfic d’Instagram, sota el lema “Gaudeix de la Festa Major!”, i el repte #fmp5ip, on es proposa a les persones participants fer fotografies de cinc activitats de la programació.

 

Per estar informats de totes les activitats de la Festa Major, podeu seguir el compte de Twitter i Instagram @fmpsip, així com als perfils oficials de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Es pot utilitzar l’etiqueta #fmpsip per compartir continguts a les xarxes socials.

 

Enguany, també s’ha creat una aplicació mòbil de la Festa Major, que es pot descarregar gratuïtament a Google Play i App Store.

 

Feu un cop d'ull al programa complet de Festa Major aquí

Torna



Comparteix aquest contingut