Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Bonificacions sobre la taxa d’escombraries: Enguany s’apliquen segons les visites fetes a la deixalleria entre juny i desembre del 2016

#Medi Natural

18/5/2017

A banda, el 31 de maig és la data límit per sol·licitar una reducció del 30% per fer compostatge casolà

 

El 2017 és un any de transició pel que fa al còmput de les aportacions que es fan a la Deixalleria Municipal i que, a partir d’un nombre mínim, donen dret a beneficiar-se de reduccions sobre la taxa d’escombraries. Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Gestió Ambiental, explica que les bonificacions “reforcen els objectius de reduir el volum de residus i reciclar la màxima quantitat possible”.

 

En ser un any de canvi, en el rebut del 2017 s’aplicaran descomptes per les visites fetes a la Deixalleria entre l’1 de juny i el 31 de desembre del 2016. Com que només es comptabilitza set mesos, es redueixen les visites que cal haver fet per beneficiar-se de bonificacions. La relació d’aquestes reduccions en la taxa d’escombraries del 2017 queda, doncs, de la següent manera:

 

Aportacions a la deixalleria (de juny a desembre del 2016)

% de reducció sobre la taxa d’escombraries

De 3 a 4 viatges

10%

De 5 a 8 viatges

15%

Més de 8 viatges

20%

 

La raó d’aquesta relació excepcional és que fins al 2016 es comptaven les aportacions fetes durant 12 mesos: els que hi ha entre juny i maig. La taxa d’escombraries del 2018 tornarà a tenir en compte les aportacions de 12 mesos, però es faran coincidir amb l’any natural: de l’1 de gener al 31 de desembre del 2017. Així, tornarà a aplicar-se la relació d’aportacions necessàries que en anys anteriors al 2017:

 

Aportacions a la deixalleria (12 mesos)

% de reducció sobre la taxa d’escombraries

De 5 a 7 viatges

10%

De 8 a 13 viatges

15%

Més de 13 viatges

20%

 


Compostatge casolà

El 31 de maig és la data límit per sol·licitar la reducció del 30% sobre la taxa d’escombraries 2017 per autogestionar la brossa orgànica; és a dir, per realitzar compostatge casolà.

 

És la mateixa reducció que ja s’aplicava en anys anteriors. Cal sol·licitar-ho entrant una instància genèrica a Atenció Ciutadana o a l’Oficina de Gestió Tributària i acreditar que es realitza mitjançant la visita d’un tècnic o tècnica al domicili.

 

A banda d’aquestes bonificacions que premien les accions favorables al reciclatge i la reducció de residus, n’existeixen d’altres de caire social que donen dret a la reducció del rebut de la taxa d’escombraries. La ‘Guia de bonificacions de taxes i impostos’ recull un resum de les que atorga l’Ajuntament per a famílies i persones físiques en els tributs municipals.

Torna



Comparteix aquest contingut