Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de febrer

L'Ajuntament posa en marxa el sistema de contractació pública electrònica

13 de juny de 2018El nou sistema millora l’eficiència i transparència dels processos de contractació, així com redueix els costos i augmenta la concurrència competitiva

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha implantat el sistema de contractació electrònica “e-licita” del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que utilitza la Plataforma de Serveis de Contractació Pública de Catalunya (PSCP). L’Ajuntament ha triat aquesta eina perquè és gratuïta i compleix totes les garanties de control i seguretat exigibles en els processos de contractació.

 

Amb la implantació d’aquest sistema, l’Ajuntament dona compliment al contingut de la nova llei de contractes del sector públic, la qual obliga a gestionar de forma electrònica els anuncis de licitació, el subministrament de plecs, les comunicacions i notificacions dels processos de licitació i la presentació de factures.


La contractació electrònica suposa una sèrie de beneficis per a l’Ajuntament. En primer lloc, millora l’eficiència i redueix els costos, ja que permet estalviar espai d’arxiu de documents, eliminar despeses corrents en paper, impressions i missatgeria i agilitzar els terminis de tramitació. En segon lloc, la major publicitat que suposa permet augmentar la concurrència competitiva i, així, obtenir millors ofertes a preus més baixos. Finalment, també millora la transparència, ja que el procés de contractació és més obert, documentat i objecte de major divulgació.

 

Per a les empreses, la contractació electrònica també té avantatges, ja que, d’una banda, suposa una reducció de les càrregues administratives, perquè disminueixen els costos burocràtics i no s’han de desplaçar a l’Ajuntament per presentar papers i, de l’altra, permet un accés més igualitari a la contractació pública, en tant que facilita l’accés de les PIMES a les licitacions.

 

Podeu accedir a la plataforma de contractació en el següent enllaç.Imatges relacionades

  • Mesa de contractació utilitzant el nou sistema electrònic

    Mesa de contractació utilitzant el nou sistema electrònic

  • Mesa de contractació utilitzant el nou sistema electrònic

    Mesa de contractació utilitzant el nou sistema electrònic