Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’educació viària arriba a 2.700 infants

#Educació

20/7/2018

Durant el curs 2017-18, 2.700 nens i nenes de totes les escoles públiques del municipi i l'Escola Marinada han participat en el programa d’educació viària “Transformant la mobilitat a través de l’educació”.

 

En aquesta 29a edició, alumnes d’entre 3 i 17 anys, han rebut formació teòrica i han participat de diferents activitats. “No saben què farem aquell any, perquè cada curs fem una activitat diferent, però saben que serà una classe divertida i diferent i, encara que molts no siguin conscients, nosaltres sabem que és un treball de prevenció, de present i de futur”, explica el caporal Miguel Ángel Jimber, responsable del programa. Entre les activitats que s’han portat a terme hi ha les xerrades de l’Institut Guttman, les sortides al teatre de l’alumnat de P5 i 1r de primària, la visita a la comissaria de la Policia Local o les sortides en bicicleta “Fem bicing?” per a 370 alumnes de 5è i 6è, les quals pretenen millorar la seguretat viària dels infants quan circulen en bicicleta i promoure hàbits saludables de mobilitat.

 

El programa, que es porta a terme d’octubre a juny, segons explica el caporal, treballa la prevenció d’accidents, alhora que crea proximitat entre la Policia Local i la ciutadania. De fet, l’any vinent, per celebrar el 30è aniversari del programa, hi ha prevista una gran festa de celebració.


29 anys "Transformant la mobilitat a través de l'educació viària"

 

El programa d'educació viària de Palau-solità i Plegamans es va posar en marxa el 1989 i té com a objectiu treballar en la formació en mobilitat i seguretat viària d'infants i adolescents de la vila, des de P3 fins a l'ensenyament secundari obligatori i post obligatori.


El programa "Transformant la mobilitat a través de l'educació viària" de Palau-solità i Plegamans ha estat reconegut en diverses ocasions. El 2017, va ser guardonat amb el Premi a l'Excel·lència en Seguretat Viària (Excellence in Road Safety Awards 2017), un certamen que convoca la Comissió Europea en l'àmbit continental a través de la Carta Europea de Seguretat Viària. Hi va quedar en el 18è lloc d'entre les 100 iniciatives europees seleccionades en aquests premis, sent la primera d'entre les de l'Estat Espanyol. D'altra banda, el 2016, la Xarxa MOBAL, Oficina tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, també va escollir el programa com a exemple de bona pràctica.


Enguany, la Policia Local presenta aquest projecte als Premios de Seguridad Vial para Policías Locales, organitzats per l'entitat Fesvial.

Torna



Comparteix aquest contingut