Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de juny

Palau-solità i Plegamans viu una Diada amb convivència i respecte

13 de setembre de 2018Des de l’Alcaldia i la Regidoria de Cultura es fa un balanç positiu de la celebració, la qual va ser un exemple d’inclusió respectant tots els sentiments al voltant de l’11 de setembre

  

La celebració de la Diada de Catalunya a Palau-solità i Plegamans va començar cap a les 11 h com estava previst. El dia va acompanyar i feia sol i el cel estava buidat de núvols. Fins i tot ens van acompanyar un grup de cigonyes que estaven als arbres de la plaça Onze de setembre.

 

Els actes van començar amb la lectura, a càrrec de Ramon Tolosa, del poema "Les darreres estacions” de Pep Picas (Josep Maria Raventós).

 

A continuació Ramon Tolosa, va donar pas als actes que van començar amb l'entrega de la senyera per part de l'Alcaldessa, Teresa Padrós, a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. L'alçada de la senyera va estar acompanyada del “Cant de la Senyera”, interpretat pel Jordi Ruano i Abel Batlles.

 

Després, un total de 36 entitats i  partits polítics van fer l'ofrena floral al monument Rafael Casanova, donant pas al parlament institucional que, aquesta vegada, va anar a càrrec del grup de teatre La Gresca amb motiu del seu 25è aniversari. El parlament va fer un recorregut la seva història, explicat que l'any 1993, un grup d'amants de la Zarzuela van decidir crear el grup liderat pel Vicenç Cama i la Carmeta Soler. La primera actuació va ser l'any 1994 sota la direcció de la Pepita Mañe. Actualment, la directora del grup, és la Maria Queralt Guitard.

 

Tot seguit van tenir lloc les actuacions de la Societat Coral La Unió i l'Escola Municipal de Música, que va interpretar la cançó “Tot s’enlaira”, la qual també va interpretar musical “La moreneta” per a la ballada de sardanes de l’Agrupació Sardanista.

 

La part final de l'esdeveniment va ser el cant “Els Segadors” entre totes les persones assistents i una copa de cava.

 

Podeu consultar tota la jornada en imatges a l'àlbum de Facebook https://goo.gl/ZLe6hKImatges relacionades

  • Ofrenes florals Diada 2018

    Ofrenes florals Diada 2018

  • L'Alcaldessa Teresa Padrós, entregant la senyera a la Policia Local

    L'Alcaldessa Teresa Padrós, entregant la senyera a la Policia Local

  • Ramon Tolosa llegint el poema

    Ramon Tolosa llegint el poema