Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de juny

L’Ajuntament denuncia la precarietat del parc de bombers de Mollet del Vallès

10 de gener de 2019L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha reclamat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, que es prenguin les mesures necessàries per garantir els efectius i els mitjans necessaris al parc de bombers de Mollet del Vallès. Ho ha fet a través d’una carta, la qual es va enviar a finals de desembre, signada també per altres alcaldes i alcaldesses de municipis als quals dona servei aquest parc: Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, La Llagosta, Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda.

 

Aquesta carta conjunta sorgeix com a resposta a la informació que els mateixos membres del parc de bombers van fer arribar als consistoris. Segons el cos, el parc viu una situació de precarietat en quan a recursos i efectius: falten bombers professionals, mitjans materials i un correcte estat de manteniment tant del vestuari com del material d'intervenció, els vehicles i les instal·lacions dels parcs de bombers. Aquesta situació fa que els bombers hagin de fer hores extres per poder mantenir els mínims legals que requereixen les guàrdies.

 

Els alcaldes i alcaldesses, a més de demanar solucions, han traslladat la seva preocupació al conseller davant aquesta situació, ja que els bombers, com a mesura de denúncia i reivindicació, deixaran de fer hores extres durant un mes. Aquesta decisió, podria fer que el número de bombers professionals operatius durant les guàrdies no arribés a cobrir els serveis mínims, la qual cosa podria tenir conseqüències en cas de que es produeixi la necessitat de fer front a serveis de manera simultània.Imatges relacionades

  • Parc de bombers de Mollet del Vallès (fotografia de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda)

    Parc de bombers de Mollet del Vallès (fotografia de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda)