Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 20 d'abril

Inspecció de bosses abandonades a la via pública i en contenidor de resta d’una àrea d’emergència

14 de març de 2019Les  jornades d’inspecció de bosses es van realitzar els dies 19 i 28 de febrer a càrrec del Consorci per la gestió de Residus del Vallès Occidental

 

Un cop fets els resultats de la campanya d’inspecció de bosses s’ha pogut veure que sorprenentment, hi ha ciutadania que separa bé els residus per ser reciclats (tant de la fracció envasos com de la fracció orgànica), però els abandonen al voltant dels contenidors i llavors, malauradament, no segueixen la via del reciclatge.

 

Les inspeccions es van dur a terme els dies 19 i 28 de febrer. El primer dia es va fer una inspecció de bosses abandonades a la via pública, al voltant dels contenidors, aquesta jornada també va comptar amb la Policia Local que va presenciar la inspecció per si es detectaven proves per a obrir expedient a presumptes infractors.

 

El dia 28, la jornada es va desenvolupar per inspeccionar bosses dipositades dins el contenidor de la resta de l’àrea d’emergència del carrer Joan Maragall. Es van seleccionar els residus que els veïns llencen en aquest contenidor per tal de comprovar en quina mesura aquests residus haguessin pogut ser reciclats.

 

Durant la inspecció del dia 19 es van inspeccionar uns 75 kg de bosses abandonades a la via pública on la major part dels residus eren d’orgànica, seguides de resta, envasos i vidre. Pel que fa a la inspecció del dia 28, es van analitzar un total de 89 kg del contenidor de la resta del carrer Joan Maragall. La major part d’aquests residus seguien sent orgànica i alhora també envasos i malbaratament alimentari.

 

Bosses abandonades

 

En aquestes jornades es van trobar moltes bosses amb residus ben seleccionats, però que estaven abandonades al voltant dels contenidors, tant de la fracció d’envasos com de la fracció orgànica. Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient considera que “és una llàstima que aquestes bosses ben separades vagin a parar a l’abocador i no puguin seguir la via del reciclatge, quan ja s’ha fet la feina de seleccionar-ho tot a casa”.

 

Aquesta iniciativa vol visibilitzar i fer prendre consciència a la població que la gran part dels residus que es llencen a la resta es podrien haver separat.

 

Els residus d’envasos s’han de dipositar dins el contenidor groc i els orgànics s’ha de dipositar al contenidor comunitari si es viu en un habitatge plurifamiliar o treure a la porta de casa, els dies de recollida port a porta són dilluns, dimarts, dimecres, divendres i diumenge abans de les 22 hores.Imatges relacionades

  • Inspecció bosses de residus

    Inspecció bosses de residus

  • Inspecció bosses de residus

    Inspecció bosses de residus

  • Inspecció bosses de residus

    Inspecció bosses de residus