Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 29 de febrer

El Ple aprova definitivament les ordenances d’impostos i taxes municipals de 2020

28 de desembre de 2019El Ple Municipal Extraordinari i Urgent celebrat avui, 28 de desembre, ha aprovat definitivament  les ordenances fiscals de l'any 2020, que són les que regulen els impostos i taxes de l'Ajuntament. La proposta presentada pel regidor i portaveu del govern, Jordi Plaza, va sortir endavant amb els vots favorables (9) de l'equip de govern (ERC i Junts per Palau) i del grup Primàries. Els grups del PSC i de Cs hi van votar en contra.

 

Les ordenances fiscals s’han sotmès a un període d'exposició pública en el que s’han pogut presentar al·legacions durant 30 dies hàbils a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Finalment, avui han quedat aprovades amb dues modificacions destacables: una és la pujada del 15% de l’IBI en els trams més alts dels usos no residencials i l’altra, és la supressió de la bonificació de l’impost de vehicles per als que tenen més de 25 anys. L’equip de govern considera que les modificacions que s’han fet a les ordenances són justes, socials, necessàries i responsables.

 

El canvi més important afecta l’ordenança número 1, la de l’Impost de Bens Immobles. Es calcula que afectarà 134 padrons dels 7.840 que té la població, 35 comerços, 36 indústries i 63 solars. Suposa un increment del 15% de l’impost en el 10% més alt del padró en 4 usos: solars, comercial, industrial i sanitari. Es calcula que el canvi suposarà uns ingressos de 180.000 euros més per aquest concepte, de cara a l’any que ve.

 

Segons el regidor Jordi Plaza, aquesta modificació respòn a l'interés de donar millors serveis a la ciutadania pel que fa a serveis socials o a la neteja.

 

També experimenta un canvi l’ordenança número 2: L’impost de vehicles. S’elimina la bonificació que fins ara tenien els vehicles de més de 25 anys. Aquesta canvi pretén ser un incentiu per a la renovació d’un parc antic de vehicles que contribueix negativament en agreujar l’ecosistema.

 

També hi ha alguna modificació de caire administratiu i fiscal. És el cas de l’Impost d’Activitats Econòmiques, l’IAE, que pateix una modificació de caire administratiu i financer. Mentre que l’ordenança de l’Impost sobre Instal·lacions, Construccions i Obres i té algun modificació administrativa, financera i tècnica.

 

Les ordenances 8, 9 i 19 també experimenten petites modificacions. Es tracta de la Taxa per expedició de documents administratius que incorpora una tarifa per l’expedició d’un document que no estava contemplat, la taxa de residus i la d’utilització d’instal·lacions esportives, totes elles amb modificacions poc o gens rellevants per a l’economia domèstica.

 

També hi ha petits retocs en la taxa de subministrament d’aigua potable, que correspon a l’ordenança 22 i la 24, la taxa de prestació de serveis culturals i socials. En tots dos casos, les modificacions són per adaptar-se a la normativa administrativa i fiscal de la Diputació de Barcelona. La resta d’ordenances es mantenen igual com fins ara.

 

En aquest Ple també ha pres possessió del càrrec de regidor del grup municipal d’ERC, Sergi Plaza, que ocuparà el lloc vacant que ha deixat Miriam Portillo, que va haver de renunciar a l’acta per motius personals en la sessió del passat mes de novembre.

 

A part de donar llum verda a les ordenances fiscals de 2020, el Ple va aprovar la moció presentada pels grups de govern (ERC i JxP) amb l'adhesió del grup Primàries, on es reclama la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras arran de la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 19 de desembre. La moció es va aprovar amb els vots favorables dels grups de govern (Esquerra Republicana i Junts per Palau) i del grup municipal de Primàries, i les abstencions dels grups del PSC (els seus regidors no van votar aquest punt) i de Cs (els seus regidors es van absentar de la Sala de Plens en la votació).


Imatges relacionades

  • Ple_19_12_28

    Ple_19_12_28

  • Sergi_Plaza

    Sergi_Plaza