Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans commemora el 31M, Dia Internacional de la visibilitat trans*

#Igualtat

31/3/2021

La regidoria d’Igualtat, Feminismes i Polítiques LGTBIQ+ ha impulsat la pintada de dos bancs amb la bandera trans*

 

Avui, 31 de març, es commemora el Dia internacional de la visibilitat trans* per donar a conèixer la seva realitat i sensibilitzar en contra de les discriminacions que les persones trans* puguin patir. L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans se suma a aquesta iniciativa per continuar reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans*.

 

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i Polítiques LGTBIQ+ i amb la col·laboració de la regidoria de Via Pública, Espais i Jardins s’ha impulsat la pintada de bancs públics amb els colors de la bandera trans* i els colors de la bandera lèsbica per tal de commemorar la Diada d’avui i donar reconeixement, presència i visibilitat a les realitats trans* i al col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals).

 

Concretament, s’han pintat amb la bandera trans* dos bancs públics ubicats un a la Rambla del Mestre Pere Pou i l’altre al Parc de Ca l’Estruch. Aquesta bandera va ser dissenyada per l’activista transgènere estatunidenca Monica Helms, i està composada pel color blau, el rosa i el blanc com a símbol de diversitat i drets transgèneres.

 

Amb aquest tipus d’accions la regidoria i l’Ajuntament mostren el seu compromís per visibilitzar la pluralitat d’identitats que conformen el col·lectiu LGTBIQ+. Per això, aquesta acció es realitza també en el marc de la commemoració d’altres diades del col·lectiu, com la del 26 d’abril, Dia per la visibilitat lèsbica.

 

El Dia internacional de la visibilitat trans* fou impulsat l’any 2009 per l'activista transgènere Rachel Crandall (de Michigan, Estats Units) per tal de reconèixer altres diades que celebrin la visibilitat de les persones trans*. Fins aleshores, l’única commemoració que es coneixia era el  Dia internacional de la memòria trans*, que recorda a les persones trans* víctimes de crims d'odi.

Comparteix aquest contingut