Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer
  |
 • Imprimeix la pàgina

Festa per inaugurar l’ampliació de l’Espai Jove l’Escorxador

14 de març de 2018L’equipament té una nova sala polivalent, dos bucs d’assaig, una sala/taller de cuina, un magatzem i una oficina d’assessorament ampliada

 

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 17 de març, i també servirà per acomiadar l’associació Moviment Juvenil

 

Aquest dissabte 17 de març, l’Espai Jove L’Escorxador inaugura les noves instal·lacions amb una tarda plena d’activitats:

 

 • 18h - Cercavila, a càrrec del grup Festukada
  “Quan una història s’acaba... una altra comença!”. La cercavila servirà per acomiadar l’associació Moviment Juvenil de Palau-solità i Plegamans (MJ), creada fa deu anys per participar en la cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador i que deixa de funcionar per donar lloc a altres entitats juvenils.
  Recorregut: plaça de la República, carrers Comerç, Anselm Calvé, Estació, plaça de la Vila, Camí Reial i passeig de la Carrerada, fins a arribar a l’Espai Jove l’Escorxador.
 • A continuació - Visita dramatitzada al nou espai
  Hi participen els alumnes del taller de teatre social.
 • A continuació - Parlaments
  A càrrec de l’equip de govern i joves de la Descoordinadora.
 • 20h, sopar “de traje”
  Tothom està convidat a portar el seu sopar.
 • 22h, concerts
  Actuació de grups locals i usuaris dels bucs d’assaig.
 • 23.30h, concert de Fantactels

Durant la tarda, una artista local, amb la col·laboració de joves usuaris i usuàries de l’Espai Jove L’Escorxador, pintarà un mural a la façana de la riera.

 

Un nou espai per a les arts escèniques i la música

Segons el regidor de Joventut, Marc Sanabria, el nou equipament és fruit de la feina conjunta entre l’Ajuntament, les entitats juvenils i la ciutadania del municipi: “Aquesta ha estat una tasca compartida amb tothom i l’únic objectiu és la millora de la qualitat de vida al municipi”. Sanabria posa en valor “la feina feta durant el mandat anterior per part de l’equip tècnic de l’Ajuntament i de l’aleshores regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco”. “Ara obrim l’ampliació, que s’ha fet realitat gràcies a les bases que es van posar aleshores i a la feina feta durant aquests anys”, afegeix.

 

El projecte, que ha suposat una inversió total de gairebé mig milió d’euros, ha resultat en una nova sala polivalent per a diferents usos, però especialment destinada a les arts escèniques, i en dos bucs d’assaig que, fins ara, s’ubicaven en mòduls prefabricats. Marc Sanabria explica que aquests dos espais tenen l’objectiu de “promoure les arts escèniques, que ja s’estan treballant a través de tallers vinculats a la inclusió social” i “dinamitzar els grups musicals locals”.

 

Les actuacions també han permès la renovació d’alguns espais de l’edifici que sempre ha acollit l’Espai Jove L’Escorxador: s’ha construït una nova sala, que permetrà programar tallers de cuina i cobrir una necessitat expressada per les entitats que hi treballen, i un magatzem i s’ha ampliat l’oficina d’assessorament, amb l’objectiu d’oferir una atenció de més qualitat.

 

L’ampliació de l’equipament “ha comptat amb la participació i la implicació de diverses entitats juvenils en el disseny del projecte” i “crearà un pol de cultura juvenil molt important al municipi”, explica Sanabria. De fet, tot i la renovació de l’espai, l’Escorxador segueix apostant per la cogestió entre la regidoria de Joventut de l’Ajuntament i la plataforma d’entitats juvenils la Descoordinadora, la qual aplega els nous dos grups que s’han creat per a la gestió dels bucs d’assaig i la programació de la sala polivalent. Representants de l’Ajuntament i de la Descoordinadora formen el Consell de Centre, l’òrgan de govern de l’Espai Jove l’Escorxador.Imatges relacionades

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Buc d'assaig situat a l'ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Buc d'assaig situat a l'ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

Enllaços relacionats