Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans acomiada l’estiu amb la Festa Major 2024

#Cultura
#Festes

13/9/2024

La celebració va culminar amb un piromusical i un concert de Miquel Roig sense incidències destacades, gràcies a la implicació de les entitats i la ciutadania.

 

Durant els cinc dies de Festa Major, que va comptar amb una elevada participació i no hi va haver incidències destacables, els participants van gaudir d'una àmplia varietat d'activitats lúdiques, culturals, esportives i festives adreçades a totes les edats. Les activitats es van desenvolupar en diferents zones i equipaments del municipi, amb un programa dissenyat per oferir opcions per a tothom. Pel que fa a les propostes musicals, van destacar els concerts de Las Que Faltaband, 31 FAM i Miquel del Roig, i d’Els Amics de les Arts, el dilluns 2 de setembre, dins del programa de la Festa Major Petita.

 

Enguany, el programa va comptar amb una desena d’activitats més que l’edició anterior i algunes sorpreses i novetats com l’estrena de la peça musical de Festa Major. Per primera vegada, aquesta celebració té un himne, que es va presentar després del pregó, coincidint amb l’encesa de l’Ajuntament. 

 

Eva Soler, regidora de Festes Populars, va agrair especialment a totes les persones que van fer possible la realització de la Festa Major 2024: "Sense la col·laboració i l'esforç de tots, no hauria estat possible assolir aquest èxit”. Per la seva banda, l'alcalde Oriol Lozano també va destacar la importància del treball conjunt per aconseguir una festa memorable per a tothom.

 

Pel que fa a la seguretat, es va fer un important desplegament de la Policia Local amb l’ajuda de voluntaris de les àrees de Protecció Civil de la vila i d’altres poblacions properes.

 

L'Ajuntament agraeix a totes les entitats, veïnes i veïns, així com al personal municipal, la seva col·laboració i implicació. L’esdeveniment va ser un èxit tant a nivell organitzatiu com de convocatòria.

 

10 anys de Festa Major en imatges

 

Enguany, una altra de les novetats era l’exposició fotogràfica dels 10 anys de Festa Major. La mostra va comptar amb una selecció de fotografies de Miquel Monfort, qui ha retratat la festa des de fa una dècada. L’exposició es pot visitar durant tot el mes de setembre a la Biblioteca l’Alzina.

 

No tot s’hi val!

 

Com cada any les entitats locals també van treballar estretament amb l’Ajuntament en la campanya ‘No tot s’hi val!’ per evitar i prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques durant la Festa Major. Així, durant la celebració de la festivitat es va habilitar a la pista semicoberta la Karpalila, la Karpasana i agents preventives itinerants.

 

D’una banda, a la Karpasana, es van realitzar unes 103 intervencions a joves que es van apropar a fer algun tipus de consulta i 83 tests d’alcoholèmia. La parella itinerant de la Karpasana va fer intervenció amb aproximadament 180 joves, (82 noies i 114 nois). Es van fer intervencions sobretot a la zona de l’skatepark, la via verda i la pineda.

 

D’altra banda, al voltant de 750 persones van passar per la Karpalila durant els 5 dies de Festa Major. Des de les més petites fins a les més grans, les professionals de la Karpalila van informar i sensibilitzat en temes diversos com la sexualitat, les violències i els serveis d'atenció a aquestes, els rols i estereotips de gènere, els drets LGTBI+, etc. Les professionals de la Karpalila van fer acompanyaments i van donar suport a dones que van voler compartir violències masclistes viscudes en el passat (4) i a un grup de persones que van compartir el cas d’un feminicidi d’una persona propera.

 

Hi va haver una coordinació permanent i diària entre les diferents agents encarregades de la seguretat de la Festa Major: policia, seguretat, protecció civil, ambulància, parella itinerant, Karpasana, Karpalila i Agents Preventives.

 

Les imatges de la Festa Major

 

A les xarxes socials de la Festa Major Twitter (@fmpsip) i Instagram (@fmpsip) i a les de l’Ajuntament podreu veure una recopilació amb les millors imatges de la festivitat. Però si voleu veure una àmplia selecció, ja les podeu trobar, per dies, en aquests enllaços: dimecres i dijous, divendres, dissabte, diumenge i dilluns. Allà trobareu els actes dels que disposem fotografies marcats amb el símbol d'una foto: Festa Major PSIP 2024.

 

En els propers dies podreu trobar al canal de Youtube municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament un reportatge de vídeo amb un resum de les principals activitats de la Festa Major. Estigueu atents i atentes a les xarxes!

 

Volem conèixer la teva opinió!

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat a disposició de la ciutadania una enquesta en línia per recollir les opinions i valoracions sobre la Festa Major 2024. Aquest qüestionari té com a objectiu conèixer de primera mà les impressions dels veïns i veïnes, amb la finalitat de continuar millorant la celebració més important del municipi. 

 

L'enquesta es pot completar de manera fàcil i ràpida a través de l'enllaç disponible al web municipal. Es tracta d'una oportunitat perquè tothom pugui expressar la seva opinió i suggerir millores per a futures edicions de la Festa Major.

Torna



Comparteix aquest contingut