Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple municipal del 29 d'octubre de 2020

#Comunicació
#Plens

30 d'octubre de 2020

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dijous 29, la sessió corresponent al mes d'octubre

 

Aquest ple va tornar a ser de forma telemàtica a causa de les noves mesures per evitar la propagació de la Covid-19. Tots els regidors i regidores es van connectar de forma virtual. 

 

Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i de forma permanent al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. Un problema tècnic va impedir retransmetre en directe la sessió d'aquest mes pel canal municipal de youtube.

 

El Ple Municipal està format per 17 membres. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

  1. El Ple aprova per unanimitat l'acta de la sessió de ple de data 24 de setembre de 2020.

 

  1. El Ple aprova la modificació de les ordenances fiscals i dels preus públics municipals, exercici 2021, amb diverses ajudes econòmiques arran de la crisi de la Covid-19.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

No 7: PSC (5), Cs(2)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat una modificació de crèdit, incrementant en 100.100 euros una partida per ajudes econòmiques arran de la Covid 19.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el compte anual, exercici 2019.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la xifra de població data referència 1 de gener de 2020. En total, 14.892 habitants.

 

  1. El Ple aprova la constitució de l’associació de municipis i entitats per l’energia pública (AMEP) i dels seus estatuts.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 2: Cs (2)

No 5: PSC (5)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans sobre l'assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el conveni marc de col·laboració i annexos entre el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en matèria de seguretat viària.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta Cs per a l'impuls de mesures de suport al sector firaire.

 

  1. El Ple aprova la moció de Cs per donar l'opció als pares i mares de demanar la jornada contínua en els centres educatius de la vila.

Sí 16: Cs (2), PSC (5), ERC (6), JxP (3),

Abstencions 1: PRIMÀRIES (1)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta Primàries respecte a la senyalització de la Via Augusta al seu pas per Palau-solità i Plegamans.

 

  1. El Ple aprova retirar la moció del PSC que proposava la conversió de la línia R4 del servei de rodalies en llançadora a l'aeroport de Barcelona El Prat, millorant la connexió de la vila amb aquesta infraestructura, doncs el tema ja l'ha recollit el govern de l'Estat.

 

  1. El Ple dona compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la presentació d'una proposta d’urgència presentada per Cs sobre el gremi de bars, restauració i centres d'estètica.

 

  1. El Ple rebutja la moció de Cs de suport al gremi de bars, restauració i centres d'estètica de la vila davant les mesures adoptades per la Generalitat i de creació d'ajudes econòmiques per aquests sectors.

Sí 8 Cs (2), PSC (5), PRIMÀRIES (1)

No 9: ERC (6), JxP (3),

 

  1. Precs i preguntes

 

A partir d'avui, es pot recuperar l'àudio íntegre de la sessió al web de @RadioPalau (http://radiopalau.cat). 

Torna



Comparteix aquest contingut