En marxa les obres per ampliar les urgències de l’Hospital de Mollet
30 de març de 2022
L’espai guanya 500m2, un 50% més que ara, i augmenta un 30% els punts d’atenció
A començaments del mes de març es van iniciar les obres del Servei d’Urgències de l’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet, que significaran una ampliació de l’espai actual en un 50% i permetran disposar d’un 30% més de punts d’atenció. Aquest projecte pretén donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.
Per ampliar el servei s’incorporarà l’actual zona d’aparcament d’ambulàncies. Es preveu un termini de 9 mesos per a l’execució del projecte d’ampliació. L’objectiu és que les noves urgències es posin en marxa l’últim trimestre de l’any 2022. El projecte s’ha adjudicat a UTE Geinstal – Bosch Pascual. La inversió prevista és d’1,5 milions d’euros per a l’execució de l’obra i 400 mil euros per a l’equipament. Els treballs els realitza la Fundació Sanitària Mollet amb finançament del Servei Català de la Salut.
Es preveuen tres fases d’obra. La primera actuarà sobre la marquesina i l’actual zona d’ambulàncies, procurant una afectació mínima per a la ciutadania. La segona fase es centrarà en l’adequació interior de la zona ampliada i la incorporació de la imatge diagnòstica. I la tercera fase abordarà la connexió entre ambdues zones i l’adequació d’alguns espais de les urgències actuals.
L’accés de vianants al servei no es modificarà. L’accés d’ambulàncies quedarà afectat durant alguns moments de l’obra.
L’ampliació d’Urgències
L’ampliació dotarà el Servei d’Urgències d’uns 500 m2 més, passant de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran gairebé un 30% el nombre de punts d’atenció. Hi haurà 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos. El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics o traumatològics. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxs i 2 punts de tractament per a pediatria, 6 boxs per a traumatologia, 5 boxs d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.
Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la COVID-19, s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.