S’inaugura l’11a exposició d’obres fetes pels alumnes de batxillerat artístic
23/4/2013
La mostra pot visitar-se a Can Cortès fins al 30 d’abril
Ahir a la tarda es va inaugurar l’11a edició de l’exposició d’obres dels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó. La mostra pot visitar-se a la sala d’exposicions de la Masia de Can Cortès fins al 30 d’abril. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència dels creadors de les obres, professors de l’institut i representants de l’Ajuntament, entre moltes altres persones a títol individual, així com amics i familiars dels artistes.
Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans va destacar la “molt bona qualitat de les obres”. Va dedicar també unes paraules d’agraïment per als professors, “per la seva dedicació, per la feina que fan i per fer possible que es puguin dur a terme aquestes iniciatives. I és que Padrós no va deixar de comentar “el mèrit de tot aquest esforç malgrat la difícil situació que es viu als centres educatius per les retallades i altres problemes”. El Tinent d’Alcaldia d’Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, va posar l’accent en “el valor d’aquestes iniciatives per obrir la feina que fan els alumnes i els professors a la resta de ciutadans del municipi, participant així en la vida cultural i en les activitats del municipi”.
Xavier Roig, director de l’Institut Ramon Casas i Carbó, va agrair l’Ajuntament “pel suport que dóna a aquestes iniciatives, ja sigui a través de la cessió de l’espai per fer l’exposició, entre altres iniciatives”. Roig va introduir que els alumnes han creat les obres a partir de la interpretació d’una exhibició que van visitar a la Fundació Joan Miró titulada Explosió! El llegat de Jackson Pollock.
Art i aprenentatge
Jaume González, professor i coordinador del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó, va manifestar en declaracions fetes a Ràdio Palau que el fet d’exposar les obres “és per als alumnes una motivació afegida perquè això fa que no siguin simples treballs de classe, sinó que siguin obres que tinguin projecció”. Això, segons el professor, “és molt important perquè fa que els alumnes s’impliquin més i que el treball els sigui molt més interessant, pel simple fet d’exposar-ho i poder rebre crítiques i valoracions
Gónzalez va explicar que a les obres s’hi poden veure temes lliures, “però sí tenen un motiu comú: les impressions i les interpretacions que els van quedar i que van fer de l’exposició de Jackson Pollock i els seus contemporanis”. Segons el docent, aquesta és “una vessant de l’art de tipus visceral, amb molta energia, amb la importància del gest i les emocions de l’artista”. Quant a les tècniques que han utilitzat els alumnes per crear-les, González va especificar: “Sobretot hi ha quadres de pintura i dibuix, amb pintures a l’oli, pastel, tinta i mixtes, amb una barreja de tècniques i amb materials de tot tipus”.