Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Història del Nostre Temps dóna a conèixer les llegendes i la història de la Vila

#Alcaldia
#Cultura
#Educació
#Participacio
#Turisme

9/3/2015

El proper diumenge 15 es farà la cantata amb alumnat de totes les escoles

 

 

 

Història del Nostre Temps és un projecte educatiu i cultural realitzat pel Taller de les Arts, que va ser presentat el passat divendres al Teatre de la Vila. Història del Nostre Temps és la nostra història, la de Palau-solità i Plegamans”, va destacar Iolanda Blesas, coordinadora del projecte. A més de Iolanda Blesas, a la presentació del projecte hi van participar Susanna Lloret i Paulí Peña, responsables també de tirar endavant els diferents productes que componen la història. Tots ells van explicar l’origen del projecte i com s’ha convertit en un llibre, una aplicació mòbil, un llibre musical i la cantata que es realitzarà el proper diumenge 15.

 

Segons ha explicat Blesas, Història del Nostre Temps “és fruit d'una demanda que va sorgir de l’Ajuntament i que ha anat creixent i implicant gent i entitats del poble a mesura que s’ha anat creant. És un producte cultural i educatiu propi generat per gent del poble. Pocs municipis tenen un material d'aquest tipus". "L'Ajuntament ens ha donat molt suport”, explica Blesas i ha detallat la vessant “cultural, educativa, patrimonial, turística i festiva del projecte”.

 

De fet, va presentar en Genís i la Maria, els protagonistes del conte, que passen per tota la història del poble gràcies al tren del Calderí, que els porta a conèixer totes les llegendes i les èpoques històriques de la vila.

 

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Miquel Rovira, va destacar “la gran feina que ha fet el Taller de les Arts en recollir la proposta que els hi va fer l’Ajuntament i aconseguir crear uns productes que donen a conèixer totes les llegendes de la vila”. D’igual manera es va expressar el regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco, que va agrair “la implicació del Taller de les Arts amb el poble” i va destacar la gran qualitat dels productes educatius que s’han aconseguit: “Un llibre que els més petits podran treballar a les escoles, amb una aplicació mòbil que el fa més interactiu i la capacitat de transformar-ho en una història musical que deriva en una cantata que implica totes les escoles del poble”.

 

Finalment, l’Alcaldessa Teresa Padrós va reiterar “la feina tan important que han fet les persones involucrades en aquest projecte i que fomenten els valors educatius de Palau-solità i Plegamans”.

 

Història de la Vila

Durant la presentació del projecte, Iolanda Blesas va explicar part de la història que viuen els protagonistes i que els porta a conèixer la Pedra Llarga, al Neolític; la Casa del Comú al s.XVIII; l’època medieval amb la comanda templera, el Castell i les esglésies de Santa Maria i Sant Genís; la revolució industrial amb la fàbrica de Ca l’Estruch; en Folch i Torres i les seves històries o la gran Alzina on s’hi feien les festes majors.

 

“Tot aquest recorregut permetrà als protagonistes descobrir la història, el patrimoni i les llegendes de Palau-solità i Plegamans, el que aporta tot el valor educatiu i cultural que hem volgut plasmar al projecte”, ha explicat Iolanda Blesas.

 

Finalment, i per acabar d’arrodonir el projecte, la implicació de l’Escola de Música ha permès plasmar el conte en una cantata que es celebrarà el proper diumenge en dos passis (a les 18h i les 19.30h) on hi participen més de 200 persones, principalment alumnat de les escoles del poble, que cantaran les cançons escrites per Anna Soley i musicades per en Paulí Peña. Totes elles, estan recollides en el CD que acompanya al llibre de la Història del Nostre Temps.

 

Torna



Comparteix aquest contingut