Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Més de 200 persones han pres part al Procés dels Pressupostos Participatius 2017

3/11/2016

El manteniment de la via pública als barris ha estat una de les principals reivindicacions ciutadanes

 

Un total de 204 persones han pres part al Procés dels Pressupostos Participatius 2017 per definir quines han de ser les prioritats del Govern municipal. El manteniment de la via pública als barris i la millora de l’espai públic en general, han estat les principals demandes dels veïns i veïnes que han participat en aquesta experiència. 

La consulta sobre els Pressupostos participatius ha estat oberta del 3 fins al 16 d’octubre i hi han pogut participar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. L’Ajuntament va habilitar dues vies perquè tota la ciutadania pogués dir-hi la seva: a través d’Internet, al web ‘Pressupostos participatius 2017, o bé omplint una butlleta  que ha estat disponible a tres edificis municipals.

En aquest procés s’ha convidat a la ciutadania a pronunciar-se en dos sentits, duna banda establir un ordre entre cinc opcions, indicant quines es consideren més prioritàries; i de l’altra, han pogut fer una proposta completament lliure, de qualsevol àmbit, per incloure-la al pressupost.

Les més votades

De les cinc opcions proposades pel Govern, la més votada ha estat el manteniment de la via pública als barris, amb una puntuació mitjana de 3,46 punts sobre cinc. El manteniment dels recursos destinats als ajuts socials ha estat la segona (3,24), seguida de continuar oferint plans d’ocupació local (3,06), fer una campanya contra l’incivisme (2,72) i renovar progressivament les  lluminàries més antigues per fanals LED (2,51).

En relació a les propostes obertes, un 27,6% dels participants en aquest procés han votat per a la millora de l’espai públic i un 24,7% per a la construcció d’un complex esportiu amb piscina. Els serveis i ajudes socials, la neteja de dels carrers i l’entorn natural, la millora del sistema de recollida de residus urbans o la biblioteca municipal, han estat altres de les demandes ciutadanes.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Sanabria, ha indicat que “la iniciativa és molt important ja que és la primera vegada que l’Ajuntament organitza un procés participatiu sobre els pressupostos des de fa més de 10 anys i hem d’aprofitar l’oportunitat d’escoltar la veu dels nostres conciutadans”.

“Amb les conclusions del procés ja sabem com són d’importants per a la ciutadania les propostes que se’ls ha demanat que prioritzin, i que estan recollides al nostre Pla de Govern, i podem establir així un ordre d’actuacions”, ha dit Sanabria. La ciutadania també ha tingut l’oportunitat d’indicar actuacions necessàries al camp en blanc on podien fer una proposta lliure.

Al procés han participat 204 persones, 86 (42,2%) ho han fet de forma presencial a alguna de les urnes habilitades a la Casa Consistorial, la Masia de Can Cortès i al Pavelló d’Esports Maria Víctor. Els altres 118 (57,8%) ho han fet amb l’opció on line.  Dels participants, un 70,3% tenen entre 31 i 65 anys, el 12,4% entre 16 i 30 anys i el 17,3% han estat majors de 66.

Torna



Comparteix aquest contingut