Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 24 de novembre

Prevenir seguint les 3 regles bàsiques, fer una mobilitat responsable i limitar la socialització

31 de juliol de 2020Aquestes són les principals recomanacions per contenir la pandèmia, expressades per l’alcalde en la seva compareixença pública d’ahir.

 

A la vila hi ha 9 casos positius en aïllament i seguint el protocol establert. Malgrat l’augment segueix per sota de l’índex de l’Àrea Bàsica de Salut de la Regió Sanitària Metropolità Nord.

 

El passat dimecres [29 de juliol], l’alcalde Oriol Lozano acompanyat de tècnics de l’Ajuntament es va  reunir amb representants del Departament de Salut, l’Hospital de Mollet, el Centre d’Atenció Primària CAP de Palau-solità i Plegamans i Residencial Palau per analitzar la situació actual i coordinar esforços davant de la pandèmia del COVID19. Ahir [dijous 30 de juliol] ha comparegut en un Facebook Live, en directe, per informar a la ciutadania, fer arribar les recomanacions sanitàries i respondre a les més de 50 preguntes i comentaris dels veïns i veïnes.

 

Pel que fa al nombre de casos positius en COVID19 a Palau-solità i Plegamans, segons informa el Departament de Salut, hi ha 9 casos de persones amb resultat positiu i 4 de possibles, de dos nuclis familiars, que estan controlats, aïllats i seguint el protocol correctament de seguiment dels contactes.

 

Tot i que aquest indicador ha augmentat degut a aquests casos, segueix per sota de l’índex de l’Àrea Bàsica de Salut de la Regió Sanitària Metropolità Nord.

 

Des del Departament de salut s’indica que l’estratègia actual pel que fa a les mesures a adoptar no passa per tornar al confinament, si no hi ha una saturació dels centres hospitalaris que ara no es dóna... però es demana molta prudència i s’insisteix en les tres normes bàsiques: l’ús de la mascareta, la higiene de mans i la distància social; en la necessitat de fer una mobilitat responsable i en tenir cura en la socialització per limitar-la al màxim possible als nostres grups de convivència més propers. En aquest sentit, l’alcalde ha fet una crida als més joves, segment en el qual hi ha un percentatge important dels nous casos.

 

L’alcalde ha destacat la tasca del Centre d’Atenció Primària a l’hora de realitzar els tests PCR a les persones que presenten símptomes (en els darrers dies unes 20 proves diàries) i en col·laboració amb l’Hospital de Mollet, l’estudi i seguiment dels contactes. A dia d’avui el CAP dona atenció presencial a les urgències, atenció telefònica personalitzada de seguiment i atenció domiciliària a persones amb patologies agudes o cròniques. A l’Hospital de Mollet hi ha 5 persones ingressades, una de les quals és de Palau-solità i Plegamans.

 

Pel que fa a la residència Residencial Palau, -actualment no té cap cas de positiu entre els residents o treballadors i es segueixen els protocols del departament de Salut tant pels nous ingressos com per les visites de familiars-, s’ha enllestit un Pla de Contingència, supervisat per Salut i el Centre d’Atenció Primària, des d’on es fa el seguiment sanitari.

 

Finalment, l’alcalde Oriol Lozano ha expressat el seu suport a totes les institucions i persones que treballen en la gestió de la pandèmia “farem tot el que estigui a les nostres mans per no haver de tornar a viure una situació com la que vam viure; estiguem alerta per no patir rebrots que ens dificultin el retorn a la normalitat”

 

A la reunió del passat 29 de juliol hi va assistir. Dr. Joan parellada. Director executiu Sector Sanitari Vallès Oriental Sra. Lourdes Laborda. Directora de gestió de la Fundació Sanitària Mollet. Dra. Sabina Molina. Directora assistencial de la Fundació Sanitària Mollet. Dra. Beatriz Rodríguez. Directora del CAP de Palau-solità i Plegamans. Dr. José Luis Montserrat Delgado i  José Luis Montserrat Pérez. Gerència de Residencial Palau . Sra. Laura Puy. Tècnica del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


Imatges relacionades

  • Reunió del 29 de Juliol

    Reunió del 29 de Juliol

  • Roda de premsa de l'Alcalde Oriol Lozano de 30 de juliol

    Roda de premsa de l'Alcalde Oriol Lozano de 30 de juliol