Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 20 d'octubre

Palau-solità i Plegamans arriba a les 7 tones de petits residus reciclats a les tres minideixalleries urbanes

16 d'octubre de 2020Es converteix en un dels municipis que més recicla  aquests petit residus de tot Catalunya

 

Palau-solità i Plegamans ha batut un rècord, ja que ha recollit un tota de 7.000 kg de petits residus reciclats amb tres minideixalleries urbanes. Una dada a valorar molt positivament, tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però que, tanmateix, contaminen molt si no es tracten adequadament. Per exemple: una pila de botó pesa només un gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar 600.000 litres d’aigua. Uns auriculars per mòbil, d’altra banda, pesen menys de 8 grams, 

 

Amb aquestes dades de reciclatge tan espectaculars, la xarxa de minideixalleries urbanes de Palau-solità i Plegamans es dispara com una de les que més recicla de tot Catalunya, i consolida l’aposta del municipi vallesà pel Medi Ambient. 

 

Les minideixalleries urbanes s’han convertit en un referent del reciclatge als carrers de Palau-solità i Plegamans, i estan obertes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Innovadores i sostenibles, també actuen com a suport de comunicació exterior, fomentant la solidaritat, la cultura, i el comerç local.

 

Ara mateix, a les minideixalleries de Palau-solità i Plegamans es pot dipositar tota mena de piles, bateries i acumuladors, bateries, cartutxos d’impressora, discos compactes CD/DVD, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, I tot tips de bombetes. A més, només canviant la imatge de les boques d’entrada, l’Ajuntament va adaptant les minideixalleries als nous residus que el futur ens presenta.

 

L’empresa Blipvert Recologics és l’encarregada de gestionar aquestes minideixalleries i destaquen que no han tingut cap cost econòmic pels veïns i veïnes de la vila ja que han estat els anunciants qui ho han fet possible


Imatges relacionades

  • Minideixalleria instal·lada a la plaça Onze de Setembre.

    Minideixalleria instal·lada a la plaça Onze de Setembre.

  • Detall dels orificis d'una minideixalleria bloquejats per evitar el vandalisme amb petards.

    Detall dels orificis d'una minideixalleria bloquejats per evitar el vandalisme amb petards.