Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Mercat Medieval se celebra els dies 1 i 2 d’abril

#Comerç
#Festes

22/3/2017

Força novetats faran que el públic que acudeixi a Palau-solità i Plegamans faci un viatge a l’Edat Mitjana

 

El Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, que cada any atreu uns 30.000 visitants, se celebra enguany el primer cap de setmana d’abril, els dies 1 i 2. El Castell de Plegamans i el seu entorn privilegiat s’ambientaran per convidar tothom a fer un viatge en el temps, a un poblat de l’Edat Mitjana. Es pot consultar el programa i tota la informació al web Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.

 

Les novetats més rellevants accentuen l’experiència de viatjar a l’Edat Mitjana. Per exemple, promet sorprendre i apassionar l’espectacle de carrer típicament toscà dels abanderats italians de Castiglion Fiorentino. A més, s’ambientaran zones de  l’interior del castell per representar escenes quotidianes de l’època. A l’exterior es podrà visitar un campament medieval que també recrearà la vida i els costums de l’era medieval. Parades d’artesania i tallers ensenyaran oficis i arts típics d’aquells temps.

 

Com cada any, s’espera que el Torneig Medieval amb cavalls atregui centenars de persones per viure de prop les lluites medievals. També es podrà gaudir de visites guiades al Castell de Plegamans per conèixer la història, curiositats i llegendes d’aquest casal gòtic i de la part del Vallès que domina des del capdamunt d’un turó. Aquestes visites guiades inclouen una de les joies culturals que conté: la Fundació Folch i Torres.

 

Més de 120 parades amb productes d’artesania i gastronòmics -així com de restauració, tallers i entitats- convidaran als visitants a deixar-se perdre pels carrers que baixen al centre des del castell. L’oferta gastronòmica es complementa amb els menús medievals que cuinaran diversos restaurants del municipi. El parc de Can Linares tornarà a ser un dels indrets on es faran espectacles i concerts, a més d’acollir activitats i jocs infantils.

 

Factor d’atracció

“El benefici que el Mercat Medieval aporta com a reclam turístic de Palau-solità i Plegamans és enorme”, subratlla Miquel Rovira, regidor de Fires i Mercats. La inversió que fa enguany l’Ajuntament és d’uns 25.000€. Per al regidor és una despesa “que dóna un gran retorn al poble, als restaurants i comerços, per la gran quantitat de gent que hi acudeix”. Matisa, però, que en els darrers anys s’ha reduït aproximadament un 50% respecte a les edicions de fa aproximadament una dècada.

 

Pel que fa a la programació d’activitats i espectacles, Rovira es mostra satisfet per la combinació que es fa enguany entre “la introducció de novetats i el manteniment de tot allò que sempre té molt d’èxit”. Lamenta, però, que aquest any no es podran fer les demostracions de falconeria. La raó és que Palau-solità i Plegamans es troba dins l’àrea de vigilància decretada per la Generalitat de Catalunya en detectar-se un cas de grip aviària en una granja de Lliçà d’Amunt. Això implica, entre altres mesures, la prohibició de fires, mercats, exposicions i altres concentracions d’aus.

 

Mobilitat i serveis

El servei de Bus Medieval, que uneix el centre de la vila amb el Castell de Plegamans, permet un accés ràpid i còmode fins al Mercat Medieval. L’Ajuntament recomana que s’utilitzi l’aparcament del pavelló d’esports, on hi ha la primera parada del Bus Medieval, per evitar les aglomeracions de vehicles que sovint es formen als accessos del Mercat Medieval. Tanmateix, s’habiliten tres aparcaments ben a prop del Castell de Plegamans: un per a persones amb discapacitat i dos més per a la resta de vehicles.

 

Hi haurà punts d’informació a l’entrada del Mercat Medieval (av. Catalunya) i al Castell de Plegamans. El dispositiu de seguretat coordinat per la Policia Local comptarà amb la participació de Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, dues ambulàncies i seguretat privada. El regidor Rovira agraeix la feina i la col·laboració de totes les persones i entitats que fan possible el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.

Torna



Comparteix aquest contingut