Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

Augmenta la presència femenina en les activitats programades per l’Espai Jove l’Escorxador

#Joventut

27 de juliol de 2020

Un treball conjunt entre les regidories de Joventut i Feminisme i LGTBIQ+ ha determinat aquest augment en els últims anys

 

La presència femenina en les activitats que s’organitzen des de l’Espai Jove l’Escorxador ha augmentat considerablement entre el 2018 i el març 2020. Així ho ha recollit el treball conjunt i transversal entre les regidories de Joventut i Feminisme i LTBGIQ+.

 

Al 2018, durant el primer trimestre es va tenir assistència majoritàriament femenina 8 dies, el primer trimestre del 2020, han estat 15.  Durant aquest primer trimestre del 2020, cada mes ha anat augmentant també aquesta presencia femenina (al gener les noies que van fer ús de l'equipament juvenil era el 23.5%, al febrer el 30% i al març, el 62.5%, tenint en compte que la meitat de març es va produir en confinament).

 

Aquest estudi neix del projecte “l’Escorxa feminista”, on les tècniques de les dues regidories, analitzen l'espai físic, la programació, la difusió d'aquesta i les dinàmiques relacionals.  El resultat és un nou projecte que recull aquest diagnòstic, i el recull d'activitats i projectes que tenen com a objectiu treballar la inclusió de les noies en tot el que passa a l'equipament juvenil.

 

El 2018, La regidoria de Joventut i Feminisme i LGTBIQ+ es donen la mà per dissenyar un nou projecte amb relació a la millora del treball de la perspectiva de gènere a l'Espai Jove l'Escorxador. El 2017 es detecta qu la majoria de serveis que s'ofereixen a l'equipament juvenil tenen majoritàriament presencia masculina, i com la presència femenina cada cop ocupa menys lloc.

 

A partir d'aquest moment l'equip tècnic de joventut i de feminisme i LGTBIQ+ s'adhereixen al programa 3 voltes; recurs que ofereix l'Agència Catalana de  Joventut.  Aquest recurs consistia en una formació i acompanyament posterior per la implementació d'un projecte que tingués com a objectiu treballar la perspectiva de gènere.

 

Les dues regidories valoren molt positivament aquests resultats, que mai haguessin estat possibles sense el treball conjunt i transversal que s'ha fet, a on les tècniques de feminisme i LTBQ+ han jugat un paper important en les polítiques juvenils, i al revés.

 

Com exemple de l'èxit d'aquest treball conjunt podem parlar d'activitats concretes que s'han fet darrerament durant aquest mes de juliol, com el "Parlem de... sexualitat, plaer i feminismes" que va comptar amb l'assitència de 30 joves, l'exposició de "Fem un click" amb la participació d'una desena de joves, o els directes d'instàgram que s'han fet durant el confinament en relació a aquests temes, en la que es van realizar al voltant de 300 visualitzacions.

Torna



Comparteix aquest contingut