Presentació del projecte de cohabitatge jove a la masia de Can Maiol
9 de desembre de 2021
El 15 de desembre, a les 19 hores, se celebrarà una sessió informativa a l’Espai Jove l’Escorxador
L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans és conscient de la problemàtica de l’habitatge al municipi. La poca oferta existent d’habitatge plurifamiliar i els preus alts dels lloguers dificulten l’emancipació de les persones joves i compliquen l’arrelament de famílies al municipi. Per això treballa impulsant polítiques per facilitar l’accés a l’habitatge i amb la finalitat de dinamitzar el mercat de lloguer a preus assequibles.
Una de les actuacions que s’està duent a terme per facilitar l’accés a l’habitatge als joves, i de forma complementària a la dinamització del lloguer, és considerar la possibilitat de fer un projecte de cohabitatge a l’edifici principal de la masia de Can Maiol, edifici de titularitat municipal i que no té un ús definit en l’actualitat. Tot i això, l’Ajuntament ha fet obres de conservació i rehabilitació per preservar l’edifici i donar-li un ús social.
El dimecres 15 de desembre a l’Espai Jove l’Escorxador, a les 19h se celebrarà una sessió informativa per explicar la idea, que està en una fase embrionària, i poder valorar les propostes que facin els i les assistents.
Es presentarà el projecte de la mà de les regidories d’Habitatge, Cultura i Patrimoni i Joventut; les polítiques d’habitatge que està duent a terme l’Ajuntament; i s’exposaran les característiques de la masia de Can Maiol i el seu entorn. S’explicarà també què és el cohabitatge des de la perspectiva cooperativista i comunitària.
Es vol que la sessió informativa serveixi per sumar idees i propostes i, per tant, sumar diferents models de vida més cooperatius i sostenibles que facin factible el projecte de cohabitatge a la masia de Can Maiol.
El cohabitatge
El cohabitatge és una experiència que crea llocs de vida comunitària. A més, és una modalitat d’accés a l’habitatge que permet a una comunitat de persones viure en un edifici, sense ser-ne propietaris o els arrendadors, a un preu inferior al del mercat. Cal destacar que es tracta d’una fórmula d’habitatge molt estesa al nord d’Europa i que facilita la interacció entre veïns i veïnes i proporciona beneficis socials i pràctics a més de beneficis econòmics i mediambientals.