Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

En marxa el ‘Mulla’t’, l’espai participatiu del col·lectiu jove per fer propostes per a la Festa Major 2023

#Festes
#Joventut

8 de febrer de 2023

A la primera sessió es van elaborar un total de 18 activitats que es treballaran per comissions

 

Un any més es posa en marxa el ‘Mulla’t,’ el procés participatiu on els i les joves de Palau-solità i Plegamans decideixen part del programa de la Festa Major, que enguany se celebrarà del 24 al 28 d’agost. Poden dir-hi la seva tots els i les joves del municipi entre 12 i 30 anys.

 

Aquest passat dissabte es va fer una jornada per recollir propostes d’activitats o d’actuacions musicals i és van debatre de forma presencial a l’Espai Jove l’Escorxador. Hi van assistir a la sessió prop d’una trentena amb edats i perfils heterogenis, i força representatius de la població jove. Allà van parlar de la  programació de la darrera Festa Major per fer-ne una valoració. A la sessió hi van assistir el regidor de Joventut, Ignasi Fargas, i el de Festes Populars, Jordi Plaza.

 

Es va acordar què les noves propostes havien d’anar de la mà d’un grup de joves que les volguessin impulsar.  Al final van sortir un total de 18 activitats que es treballaran per comissions fins al tancament de la programació, encaixant-les i consensuant-les al programa amb els/les representants del procés de participació de la Regidoria de Festes.

 

Per últim es van recollir les prioritats de les persones participants respecte a les programació de les nits, prioritats que també caldrà consensuar amb el procés de participació adreçat a entitats.

 

Més endavant es designarà el grup que durà les propostes del Mulla’t al Procés participatiu de Festa Major, el qual, fins al juliol, actuarà com a interlocutor de la regidoria de Joventut a l’hora de realitzar possibles canvis en les propostes dels i les joves per tal d’incorporar-les a la programació final que sorgeix del procés participatiu liderat per la regidoria de Cultura i Festes.

 

La regidoria de Joventut ha remarcat la importància del procés per sobre del resultat, ja que la participació al Mulla’t pot fomentar posteriors vinculacions dels i les joves amb entitats o grups del municipi. El procés participatiu també és un pas cap a l’empoderament del col·lectiu, ja que les propostes finals seran executades per una comissió de joves.

Torna



Comparteix aquest contingut