Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

S’obre el termini d’inscripcions al Palau Ressona 2023

#Joventut

25 de setembre de 2023

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans convoca la 19a edició del Concurs de Música Jove Palau Ressona.

 

Els grups interessats en inscriure’s en el Palau Ressona poden fer-ho des d’avui fins el divendres 20 d’octubre. 

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans convoca la 19a edició del Concurs de Música Jove Palau Ressona. S’hi poden presentar grups musicals i solistes d'entre 12 i 30 anys que tinguin un repertori suficient de 20 minuts en el moment del concurs.

 

Podeu consultar les bases i fer la inscripció telemàtica abans de les 20h del divendres 20 d’octubre.

 

Hi ha dues categories de concurs: una per a solistes i grups en què la majoria dels i les membres tinguin edats compreses entre els 21 i els 30 anys (A) i l’altra, per a joves entre 12 i 20 anys (B). En cas que no sigui clara la categoria on s’haurien d’emmarcar, l’organització es reserva el dret de decidir la categoria en què s’inclouran.

 

Els objectius, explica el regidor de Joventut Ignasi Fargas, són: “en primer lloc, crear un espai on els solistes o els grups nous puguin donar-se a conèixer; en segon lloc, facilitar la trobada entre diversos grups amb diferents estils musicals per tal que puguin compartir experiències; i en tercer lloc, oferir suport als i les joves del municipi i de la resta del territori per iniciar la seva trajectòria musical.” 

 

Com es pot fer la inscripció i fins quan?

La documentació s’haurà de lliurar a partir del 25 de setembre i fins abans de les 20h del divendres 20 d’octubre telemàticament a:  https://palauplegamans.cat/inscripcio-palau-ressona

Les formacions que vulguin presentar-se al concurs tindran una persona portaveu major d’edat, que serà la interlocutora amb l’organització i l’encarregada de formalitzar la inscripció. En el cas que la formació estigui integrada de manera completa per joves menors d’edat, serà un pare/mare/representant legal qui actuarà de portaveu.

 

Selecció dels finalistes.

D’entre tots els inscrits, se seleccionaran un màxim de 3 formacions finalistes per a cada categoria, que seran les convidades a participar al concert de la final del Palau Ressona.  La selecció es farà per part de l’equip tècnic de joventut, amb l’assessorament de professionals del sector, mitjançant les maquetes presentades tenint en compte els criteris que també regiran a la final del Palau Ressona: la musicalitat, l’originalitat, la projecció, la posada en escena i la inclusió de la perspectiva feminista.(*)

Per tal de fomentar la inclusió de les dones en el món artístic, es donarà un valor afegit a les formacions musicals que siguin mixtes i/o paritàries en clau de gènere o siguin exclusivament integrades per dones .

 

La final del PALAU RESSONA.

Els concerts es faran els dia 11 de novembre a la Sala Corral de l’Espai Jove l’Escorxador.

 

Premis

CATEGORIA A

  1. Gravació d’una maqueta, sota la supervisió d’un productor professional
  2. Distribució en plataformes digitals de la gravació a través de la Cúpula Music.

CATEGORIA B

  1. Gravació d’una cançó sota la supervisió d’un productor professional + videoclip de la gravació.
  2. Actuació en directe a Palau-solità i Plegamans, d’acord amb la programació d’activitats de la Regidoria de Joventut.

 

(*) Perspectiva feminista.

Enguany, el concurs integra una perspectiva feminista, en aquesta edició del Palau Ressona es valorarà:

  • Paritat o exclusivitat de dones en la formació del grup.
  • Utilització d’un llenguatge inclusiu i no sexista.
  • Representació de la diversitat en el contingut de les cançons: reconeixement i valorització de la feina de les dones i de la lluita feminista, visibilització de persones LGTBI, reivindicació de drets de persones migrades...

 De la mateixa manera, tenint en compte aquesta perspectiva, es sancionarà:

  • El llenguatge masclista denigrant cap a les dones i cap al col·lectiu LGTBI.
  • Serà especialment sancionat tot aquell contingut que faci apologia a la cultura de la violació.
  • Comportaments, actituds i comentaris que siguin masclistes, homòfobs o racistes o cap a qualsevol altre col·lectiu oprimit (que es trobada en situació de desigualtat).

 

Bases: https://www.palauplegamans.cat/files/doc12224/bases-concurs-musica-2023.pdf

 

Inscripció: https://www.palauplegamans.cat/pl81/ajuntament/tramits-i-gestions/id207/inscripcio-concurs-palau-ressona.htm

Torna



Comparteix aquest contingut