Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

"Beating Masculinitats”: un projecte d’empoderament juvenil a través de l'art urbà

#Joventut

25 d'octubre de 2023

Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, vol transformar les masculinitats hegemòniques a través de la música i la cultura hip-hop

 

L’Ajuntament presenta el programa "Beating Masculinitats", una iniciativa comunitària destinada a promoure l'empoderament juvenil a través de l'art urbà i la música. Aquest projecte, organitzat des de diverses regidories (Acció social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI,  Joventut, i Promoció Econòmica), té l'objectiu de conscienciar i transformar les masculinitats hegemòniques mitjançant la col·laboració i la creativitat.

"Beating Masculinitats" es desenvolupa com un procés participatiu comunitari que vol promoure la reflexió i l'autoconeixement entre els joves participants. A través de la música, específicament la cultura hip-hop, es busca crear un espai crític per a la revisió de les masculinitats tradicionals i la promoció d'alternatives positives.

 

Aquesta iniciativa, que consta de 9 sessions de 3 hores cadascuna, compta amb la participació dels joves del Programes de Formació i Inserció (PFI) de vendes i electricitat. El dia 28 de setembre el grup ja va començar les sessions del programa que realitzen els dijous al matí a l’Espai Jove l’Escorxador.

 

La cultura hip-hop permet als joves explorar qüestions com la dicotomia entre l'espai públic vs. el privat, l'art vs. el vandalisme o la llibertat d’expressió. El mitjà escollit per treballar aquests debats amb els joves i promoure el seu empoderament creatiu és la creació d’un videoclip musical que fugirà dels estereotips, imatges de violència o tòpics masclistes.

 

El projecte "Beating Masculinitats" està dirigit per l'Erol Urbà, un col·lectiu d'artistes i educadors/es compromesos/es. També compta amb la col·laboració d’ "Ulleres per Esquerrans", un projecte d'investigació, formació i intervenció social educativa basada en les perspectives feministes i la interseccionalitat.

Torna



Comparteix aquest contingut