Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Neix @emprensocial, el nou programa d’ajuda a la creació de projectes autosostenibles dins l’economia social amb impacte en el territori

#Comerç

20/11/2020

Les persones participants gaudiran de formació online i acompanyament individualitzar per desenvolupar el seu projecte

 

Des de l’àrea de Promoció Econòmica i Servei d’Ocupació i Empresa Palau Avança de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha treballat per tirar endavant un nou programa d’emprenedoria. Neix l’@emprensocial, un programa que té com a objectiu ajudar a la creació d’empreses auto sostenibles dins de l’economia social amb impacte en el territori.

 

Aquest programa neix amb dos principals objectius: per una banda ajudar a les persones participants a trobar idees de negoci sota els valors de l’economia social i que generin impacte en el territori i per altra banda acompanyar a desenvolupar models de negoci sostenibles econòmicament.

 

En aquesta primera edició, resultaran elegibles entre 10 i 15 projectes per participar del programa @emprensocial .

 

Les persones que participin d’aquest projecte gaudiran de formació online gratuïta per la construcció i incubació del seu projecte, amb càpsules formatives, conceptes teòrics i pràctics, sessions de treball i d’acompanyament individualitzat per anar desenvolupant el projecte enfocant tots els àmbits a treballar.

 

Alhora també s’ajudarà a la difusió del projecte i la divulgació per a la transformació social, es proporcionarà assessorament jurídic i fiscal i es donarà informació sobre subvencions.

 

Les inscripcions per apuntar-se al programa comencen aquest divendres 20 de novembre i s’allargaran fins al dijous 3 de desembre. El divendres 4 de desembre es comunicarà a les persones triades per ingressar al programa. Les primeres càpsules formatives començaran els dies 10 i 11 de desembre i es realitzaran fins al mes de gener de 2021.

 

A continuació s’informen dels requisits, la documentació i els criteris necessaris per poder aspirar a entrar al projecte @emprensocial. Adjunt a la notícia trobareu també les bases del programa:

 

Requisits per a les candidatures

 

Podran presentar-se al programa @emprensocial, persones físiques (particulars) i persones jurídiques (entitats socials i empreses de l’economia social) que compleixin els següents requisits:

  • Les persones participants han d’estar empadronades al municipi de Palau-solità i Plegamans.
  • Persones amb voluntat de generar impacte social, ambiental o cultural al territori i amb vocació transformadora, amb una idea de projecte o amb voluntat de crear un nou projecte.
  • També poden ser persones o entitats que tinguin un projecte ja en marxa amb menys d’un any de creació.
  • Els projectes han d’estar alineats als valors de l’economia social.
  • És possible presentar-se de forma individual o amb un grup de persones.

 

Documentació i terminis per a la presentació de candidatures

 

Les activitats del programa @emprensocial s’iniciaran el mes de desembre de 2020 i finalitzaran el gener de 2021. La data límit per a presentar candidatures és el dijous 3 de desembre de 2020. Les sol·licituds han de completar el següent formulari abans de la data límit: https://forms.gle/WQu2fdvyZEs1wJf1A

 

En cas que sigui necessari hi ha la possibilitat que es realitzin entrevistes breus a algunes de les persones candidates (horari a convenir) i el divendres 4 de desembre es comunicaran els projectes elegits per participar del programa.

 

Criteris de selecció de les candidatures

 

Les sol·licituds es valoraran sobre una puntuació màxima de 10 punts segons els següents criteris:

  • Idea o model de negoci del projecte (fins a un màxim de 4 punts): es valorarà la coherència de la idea o model de negoci, la viabilitat del projecte i el seu potencial de sostenibilitat.
  • Impacte al territori: social, mediambiental, cultural (fins a un màxim de 4 punts): es valorarà l’aportació de valor a l’ interès d’un col·lectiu concret o de la comunitat (en general), la quantitat i la qualitat, l’impacte que es pretén aconseguir i el potencial de transformació del projecte.
  • Coherència del projecte amb el programa (fins a un màxim de 2 punts): es valorarà el grau de coherència del projecte (localització, naturalesa, maduresa, etc.) amb els objectius i la metodologia del programa.

Es donarà prioritat a aquelles persones en situació d’atur, especialment a aquelles en situació de desocupació de llarga durada.

 

Els projectes que resultin elegits, es comprometen a participar en totes les activitats de formació i acompanyament que ofereix el programa.

Documentació adjunta

Torna



Comparteix aquest contingut