Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament convoca un Fòrum Ciutadà per a escollir les propostes finalistes del Pressupostos Participatius 2021

#Participacio

29/9/2022

El consistori convida la ciutadania a participar, el proper dijous 6 d’octubre, a la sessió oberta que se celebrarà a l’Auditori de la Masia de Can Cortès

 

La tercera edició dels Pressupostos Participatius de Palau-solità i Plegamans encara durant el mes d’octubre la seva recta final. I ho fa amb la celebració del Fòrum Ciutadà de Priorització, en què tots els veïns i veïnes assistents podran escollir els projectes finalistes, és a dir, aquells que se sotmetran a la votació popular final.

 

La sessió és oberta a tota la població i es durà a terme el dijous 6 d’octubre, a les 19 hores, a l’Auditori de la Masia de Can Cortès. Hi prendran part totes les propostes ciutadanes que han estat considerades vàlides per part de la Comissió Interdepartamental, òrgan tècnic format pel personal de les àrees municipals directament vinculades amb els àmbits d’actuació d’aquesta edició dels Pressupostos Participatius. Mitjançant una dinàmica de treball participativa, les persones assistents escolliran les 10 actuacions finalistes de cadascun dels àmbits que són objecte d’actuació en la present edició: Transició ecològica i Educació.

 

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a totes les persones membres de la Comissió Interdepartamental, així com a la Comissió Mixta (òrgan encarregat de liderar tot el procés dels Pressupostos Participatius), per tota la feina realitzada durant el període de filtrat de les propostes recollides, que ha implicat una anàlisi detallada de tots els projectes presentats per la ciutadania.

 

Actuacions vàlides i desestimades

 

La Comissió Interdepartamental ha dut a terme durant els darrers mesos una exhaustiva anàlisi de les 260 propostes ciutadanes recollides durant la primera fase del procés, que va finalitzar el 31 de gener de 2022. La recollida de propostes es va fer de forma telemàtica (a través del web tutries.palauplegamans.cat) o física (retallant i dipositant una butlleta en alguna de les bústies habilitades a tal efecte). A més, amb l’objectiu d’afavorir de forma expressa la implicació de les persones joves en el procés, es van  organitzar fins a una desena de tallers presencials amb els següents grups i/o col·lectius:

  • Aula Oberta
  • EMPA Auleda
  • Institut Can Periquet (2 sessions)
  • Institut Ramon Casas (3 sessions)
  • PPT Espai Lluís Ventura
  • Casal de la Gent Gran
  • Consell d’Infants

 

D’entre les 260 propostes recollides, n’hi ha 34 que compleixen amb tots els requisits recollits a les bases del procés (16 fan referència a l’àmbit de la Transició ecològica i 18 al de l’Educació). La resta han estat desestimades per motius diversos, com ara no tractar-se d’una inversió, no ser de competència municipal, ja existir o està prevista, contradir altres plans o projectes aprovats, comprometre pressupostos futurs, no ser viable tècnicament o no adequar-se a l’objecte d’actuació, entre d’altres.

 

Els llistats complets de propostes vàlides i desestimades, així com la justificació de l’admissió o exclusió de cada projecte, poden ser consultats al web del procés (https://tutries.palauplegamans.cat/ca/).

 

Ignasi Fargas, regidor de Participació, ha donat les gràcies a totes les persones que han fet arribar propostes “per la seva implicació i compromís amb la millora del municipi” i ha posat en valor “el gran interès, creativitat i adequació dels projectes recollits”. A més, ha afegit que, malgrat no haver superat el procés de filtrat, “totes les propostes desestimades han estat derivades a les regidories corresponents per tal que les analitzin i les tinguin en compte a l’hora de dissenyar estratègies d’acció futures”.

Torna



Comparteix aquest contingut