Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Reptes i Oportunitats de les comunitats energètiques locals

#Empresa i Ocupació
#Innovació i Eficiència Energètica

8/11/2023

El proppassat divendres 3 de novembre l’Ajuntament, amb l’AMERC i la Diputació de Barcelona van oferir una jornada adreçada a les empreses sobre les comunitats energètiques locals.

 

En el marc del projecte “Living Lab transició energètica” i amb la col·laboració de l’Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes i amb el suport de la Diputació de Barcelona es va dur a terme la jornada a la sala Massagran de la Torre Folch i en la qual hi van participar 9 empreses del municipi.

 

En la benvinguda, l’actual president de l’AMERC i alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano va referir-se a l’interès per part dels ajuntaments en explorar solucions com les comunitats energètiques,  la implementació d'energies renovables i així millorar tant el cost energètic com la sostenibilitat.

 

Xavier Massa, de Km 0 Energy va impartir la xerrada sobre els aspectes mes rellevants de les comunitats energètiques i s’obrí un torn de preguntes i de diàleg amb els dubtes i experiències de les empreses assistents.

 

Durant la jornada l'Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC), va presentar un vídeo que promou la Transició Energètica del territori, en les empreses situades als polígons industrials dels 6 municipis que conformen l'AMERC: Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Polinyà.

 

 L'AMERC vol animar a les empreses a avançar cap a la utilització d'una energia més verda i compromesa amb el medi ambient. Aquest va estar un dels objectius del pla estratègic de l'associació creada l'any 2014, i amb aquestes iniciatives es contínua reforçant el compromís de treballar cap a la Transició Energètica de l'Eix de la Riera de Caldes.

 

 L’objectiu de la jornada era donar informació a les empreses sobre les comunitats energètiques, què són, com es poden organitzar les empreses per compartir energia, el seu marc legal i les darreres informacions al respecte, per tal que si des del món empresarial es plantegen compartir energia puguin prendre decisions amb coneixement.

 

El programa de transició energètica ofereix, sense cap cost per les empreses, l'assessorament per la retirada de les cobertes d'amiant; un servei de consultoria, assessorament i suport a la tramitació d'ajuts d'eficiència energètica; suport en la realització dels tràmits relacionats amb l'energia; l’opció de realitzar un estudi de viabilitat d'energia solar fotovoltaica, geotèrmia, bombes de calor o biomassa; l’opció de dur a terme un estudi de viabilitat per fer una compra agregada o crear una comunitat energètica.

 

 A banda d'aquests serveis continuen en funcionament els d'optimització del consum energètic, la diagnosi energètica preliminar i l'acompanyament per a la posada en marxa de projectes d'eficiència energètica o producció d'energia renovable, que es van posar en funcionament el gener de 2023.

 

 Les empreses interessades en aquests serveis poden trobar més informació aquí, posant-se en contacte amb els serveis de Promoció Econòmica o Desenvolupament Local dels seus Ajuntaments o trucant al 93 544 61 63, a l'atenció d'Oriol Torrecilla.

 

#SostenibilitatPsiP

 

Torna



Comparteix aquest contingut