Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Aviat s'obrirà el termini d’inscripcions al concurs de comparses del Carnestoltes 2024

#Cultura

22/1/2024

Es poden fer del 25 de gener al 8 de febrer. La rua tindrà lloc el dissabte 10 de febrer amb la Reina Carnestoltes.

 

A la nit s’ha preparat un Ball de màscares pel jovent de la població.

 

El període d’inscripcions per participar en el concurs de comparses de la Rua de Carnestoltes 2024 estarà obert del 25 de gener al 8 de febrer (les que es rebin fora d’aquestes dates podran desfilar a la Rua però no participar en el concurs). Els grups o entitats han d’estar integrats per 7 o més persones i interpretar un espectacle coreogràfic musical en moviment i/o portar una indumentària, disfressa i/o maquillatge homogenis i harmònics. Es recomana que tots aquells grups inferiors a 7 persones que vulguin desfilar a la Rua, encara que no participin en el concurs, facin la inscripció per tal de garantir la seguretat de totes les persones participants.

 

Seguint la línia de les últimes edicions d’aquesta festa, per fomentar la igualtat de gènere s’ha optat perquè hi hagi una Reina Carnestoltes en comptes d’un Rei Carnestoltes.

 

Podeu consultar aquí tota la informació i les bases del concurs de comparses del Carnestoltes 2024. Les inscripcions s’han de fer per internet, en aquest enllaç (només s'acceptaran a partir del 25 de gener). En cas de necessitar suport per la tramitació us podeu adreçar a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana, el SAC (plaça de la Vila, 1. Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14 h, 93 864 80 56).

 

Els membres del jurat seran designats per l’organització i estarà format per un mínim de tres i un màxim de nou persones. Es valoraran les diferents comparses participants mitjançant puntuacions que tindran en compte el següents ítems:

  • Originalitat en la temàtica escollida
  • Coherència entre els elements de la comparsa
  • Interacció amb el públic
  • Constància de l’animació i/o coreografia durant tot el recorregut
  • Vestuari: vistositat, elaboració, originalitat, materials...
  • Coreografia: cohesió, complexitat, coherència...
  • Carrossa: elaboració, vistositat i complexitat
  • Simpatia amb el públic

 

Hi haurà cinc premis per a les comparses: el primer a l’originalitat és de 300€; el premi al millor vestuari, de 300€; premi a la millor coreografia, de 300€; premi a la simpatia amb el públic, de 300€; i, a més, també s’entregarà un premi a la millor carrossa, de 300€.

 

El dissabte 10 de febrer a les 16:15 hores tindrà lloc la concentració de les comparses davant la Masia de Can Cortès, que aniran ubicant-se al llarg del Camí Reial i Carrer Can Cortès segons les indicacions dels organitzadors. L’inici està previst a les 17 hores.

 

La rua es farà pels següents carrers:

Can Cortès (c. Camí Reial), P.Carrerada, C.Padró, C.Barcelona, C.Dom Bosco, P.Carrerada, Pista semicoberta.

 

* Com a novetat, enguany s'ha inclòs un "tram silenciós". En el moment que les carrosses i comparses passin pel carrer Barcelona, la música s'aturarà per tal de generar un espai inclusiu per a persones amb dificultats per gestionar el soroll.

 

Un cop totes les comparses arribin a la pista semicoberta, a les 18 hores aproximadament, es donarà el tret de sortida als balls, el berenar per les comparses, la proclamació de la República del Carnaval i l’entrega de premis del concurs de comparses.

 

A més, enguany s’ha inclòs una nova proposta destinada al jovent. Aquell mateix dissabte 10 de febrer, de 23 a 3 hores, hi haurà Ball de màscares jove a la Sala Corral. Amb la voluntat de tenir en compte aquest sector de la població en les propostes festives del municipi, l’àrea de Cultura i Festes ha inclòs aquesta proposta en la programació del Carnestoltes 2024.

Documentació adjunta

Torna



Comparteix aquest contingut