Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Carnaval 2024

#Cultura
#Festes

5/2/2024

La rua del Carnaval serà el proper 10 de febrer. Començarà a partir de les 17 hores des de Can Cortès i acabarà a la Pista semicoberta.

 

Palau-solità i Plegamans ja ho té tot a punt per a la celebració del Carnaval que comptarà amb la tradicional rua de comparses i el posterior concurs de disfresses. Per escalfar motors, avui dilluns 5 de febrer, el balcó de l’Ajuntament s’ha engalanat amb motiu d’aquesta festivitat i durant tota la setmana lluirà una ornamentació carnavalesca, que podran veure tots els curiosos que s’hi acostin. El divendres 9 de febrer, a les 18 hores, l’alcalde farà entrega de la vara a la Reina Carnestoltes i des d’aquell moment serà ella qui manarà a la població. Aquest moment serà retransmès per streaming als perfils de Facebook i Instagram de l’Ajuntament i també s’aprofitarà per sortejar l’ordre de les carrosses de la rua de l’endemà.

 

Recorregut de la rua:

 

Can Cortès (C. Camí Reial), P. Carrerada, C. Padró, C. Barcelona, C. Dom Bosco, P. Carrerada, Pista semicoberta.

 

Una estona abans de l’inici de la rua, a partir de les 16.15 hores, s’ha previst la concentració de les carrosses davant la Masia de Can Cortès, per anar-se ubicant al llarg del Camí Reial.

 

Durant la celebració s'han previst diverses accions per tal de fer-la tan inclusiva com sigui possible. D'una banda, i com a novetat, enguany s'ha inclòs un "tram tranquil". En el moment que les carrosses i comparses passin pel carrer Barcelona, s’abaixarà el volum de la música per tal de generar un espai inclusiu per a persones amb dificultats per gestionar el soroll. D’altra banda, el discurs de la Reina Carnestoltes i l’entrega de premis seran accessibles amb llengua de signes catalana (LSC).

 

Un cop totes les comparses arribin a la Pista semicoberta, a les 19:00 hores aproximadament, es donarà el tret de sortida als balls, el berenar per a les comparses, el discurs de la Reina Carnestoltes i l’entrega de premis del concurs de comparses. A més, enguany s’ha inclòs una nova proposta destinada a les persones joves. Aquell mateix dissabte 10 de febrer, de 23 a 3 hores, hi haurà Ball de màscares jove a la Sala Corral, amb concurs de màscares a càrrec dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga.

 

Recordeu que les comparses que vulguin participar han de formalitzar la inscripció fins al dijous 8 de febrer.

 

Torna



Comparteix aquest contingut