Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple municipal del 24 de setembre de 2020

#Comunicació
#Plens

25 de setembre de 2020

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dijous 24, la sessió corresponent al mes de setembre.  

 

Aquest ple va tornar a ser presencial per segona vegada després de l'inici de la pandèmia. Va tenir lloc a la Sala Polivalent amb un aforament limitat de públic a 10 persones. Tots els regidors i regidors van assistir seguint totes les mesures i normes de prevenció i seguretat. 

 

Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i de forma permanent al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. A més es pot veure tota la sessió que es va emetre en directe en el canal de Youtube de l’Ajuntament.

 

El Ple Municipal està format per 17 membres. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

  1. El Ple aprova per unanimitat l'acta de la sessió de ple de data 30 de juliol de 2020.
  2. El Ple aprova el model de fiscalització i intervenció prèvia limitada com a mesura de control intern de la gestió econòmica de l’Ajuntament.

Sí 12: ERC (6), JxP (3), Cs(2), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 5: PSC (5)

  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup de Primàries, amb l’adhesió d’ERC i JxP, de rebuig a l’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 5: PSC (5)

No 2: Cs (2)

 

  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup de Primàries amb l’adhesió d’ERC per condemnar la fugida del rei emèrit Juan Carlos de Borbón i reprovar al govern espanyol la seva col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 5: PSC (5)

No 2: Cs (2)

 

  1. El Ple aprova la moció presentada pel grup de Primàries amb d’ERC i JxP per subscriure el manifest per la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i la defensa de l’exercici dels drets fonamentals signat el 29 de maig de 2020 al Congrés de Diputats d'Espanya.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 5: PSC (5)

No 2: Cs (2)

 

  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup de Primàries de rebuig a la fusió de les entitats bancàries Caixabank i Bankia.

Sí 15: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1) i PSC (5)

No 2: Cs (2)

  1. El Ple rebutja la moció que presenta el grup de Ciutadans per a l'elaboració d'un pla municipal en contra de l'okupació il·legal d'habitatges.

Sí 2: Cs (2)

No 15: ERC (6), JxP (3), PSC (5), PRIMÀRIES (1)

 

  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup de Ciutadans per rebutjar el transfuguisme com a pràctica de corrupció política que dinamita l'estabilitat democràtica de les corporacions locals.
    Sí 16: Cs (2), ERC (6), PSC (5), JxP (3)

No 1: PRIMÀRIES (1)

 

  1. El Ple rebutja la moció del grup del PSC de proposta sobre l’emergència educativa i el curs escolar 2020-21: “escoles segures, escoles obertes”.

Sí 7: PSC (5), Cs (2)

No 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

 

  1. El Ple aprova la moció del grup PSC de posicionament en contra la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes C-33 i C-32.

Sí 15: PSC (5), ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

Abstencions 2: Cs (2)

 

  1. El Ple rebutja la moció del grup del PSC per a la convocatòria dels consells municipals de participació.

Sí 7: PSC (5), Cs (2)

No 10: ERC (6), JxP (3), PRIMÀRIES (1)

 

  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup PSC amb l’adhesió de JxP i Ciutadans en nom de la Plataforma en Defensa de la Salut Pública del Baix Vallès / Marea Blanca de Catalunya per una atenció primària forta.

Sí 10: PSC (5), Cs (2), JxP (3)

No 1: PRIMÀRIES (1)

Abstencions 6: ERC (6)

 

  1. El Ple dona compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat l’entrada de la proposta d’urgència de Primàries.

 

  1. El Ple aprova la moció d’urgència presentada per Primàries amb l’adhesió d’ERC i Junts per Palau en suport al MH President Torra, el respecte per les institucions catalanes i en contra de la repressió.

Sí 10: ERC (6), JxP (3), Primàries (1)

No 7: PSC (5), Cs (2)

 

  1. Precs i preguntes

 

 

A partir d'avui, es pot recuperar l'àudio íntegre de la sessió al web de @RadioPalau (http://radiopalau.cat ) i el vídeo íntegre en els propers dies a la pàgina de l'Ajuntament http://videoacta.palauplegamans.cat o al nostre canal de Youtube.

Torna



Comparteix aquest contingut