Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Una desena d'empresaris s'informen sobre els avantatges de la nova FP Dual

#Comerç
#Educació
#Empresa i Ocupació

18/2/2014

Una desena d'empresaris han acudit aquest matí a la sessió informativa sobre la Formació Professional Dual que ha tingut lloc a l'Espai Jove l'Escorxador de Palau-solità i Plegamans. Carme Viñas, coordinadora territorial d'Ensenyaments Professionals del Vallès Occidental, ha estat l'encarregada de presentar la nova FP Dual, els seus objectius i els avantatges que suposa. En l'organització de la sessió hi ha col·laborat l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, mitjançant Palau Avança –servei d'Ocupació i Empresa- i l'àrea d'Educació del consistori.

 

La FP Dual busca potenciar i millorar la qualitat de la formació, establint mesures de col·laboració entre les empreses, el departament d'Ensenyament i els alumnes. Es tracta d'un nou model formatiu, inspirat en el sistema alemany, que pretén donar resposta a una realitat laboral molt competitiva i amb necessitat de professionals qualificats. Amb aquest model les empreses poden participar activament en la determinació dels continguts curriculars.

 

Els empresaris que estan interessats en la FP Dual però no han pogut acudir a aquesta sessió poden demanar informació a Palau Avança (tel.: 93.864.53.16), als centres d'educació secundària, al departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i als serveis territorials del Vallès Occidental (tel.: 93.748.44.55).

 

A la sessió d'aquest matí hi han assistit representants d'empreses situades a Palau-solità i Plegamans i altres municipis de l'Eix Riera Caldes, i de sectors diversos, com el químic, el metal·lúrgic, el comercial, d'electricitat i electrònica... Després de l'exposició de Carme Viñas, els empresaris han preguntat sobre els instituts de formació professional que participen en aquest programa, el tipus de formació que imparteixen i com contractar els estudiants mitjançant l'FP Dual.

 

Se'ls ha concretat que aquest model formatiu s'estructura en 2 anys, en els que s'inclouen unes 1.000 hores de pràctica a les empreses. Per formalitzar aquesta col·laboració, les empreses poden integrar els estudiants en la segona fase del programa mitjançant tres tipus de figures contractuals: beca, contracte per a la formació i l'aprenentatge o contracte a temps parcial amb vinculació formativa. S'acorden les activitats formatives que ha de desenvolupar cada alumne a l'empresa per completar la seva qualificació, així com l'horari i el calendari. Abans de fer aquest pas, l'estudiant haurà completat una primera incorporació per fer pràctiques i adaptar-se al funcionament de l'empresa.

 

Tal i com resumia Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern i regidor d'Industria i Ocupació, poc després d'anunciar-se la convocatòria d'aquesta sessió, "és molt interessant que les empreses coneguin bé la nova FP Dual perquè els pot aportar beneficis diversos". Per la seva banda, Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcadia d'Educació i Cultura, posava l'accent en el fet que "la intenció de la FP Dual és donar més valor als estudis que cursen els alumnes". Segons Tinoco, aquest tipus de formació "vincula molt més la formació a les necessitats reals de les empreses i dóna un valor afegit als alumnes perquè podran combinar els estudis amb experiència real i demostrable".

Torna



Comparteix aquest contingut