Inscripcions obertes a un taller d’autocontrols en la manipulació i venda d’aliments
12 de desembre de 2017
El curs s’adreça a personal de restauració i comerç per garantir i demostrar la qualitat higiènica i sanitària dels aliments
L’Ajuntament manté obertes les inscripcions per fer un taller sobre el sistema d’autocontrols, un conjunt d’actuacions, procediments i controls que s’han de dur a terme per garantir i demostrar la qualitat higienicosanitària dels productes que s’elaboren o es comercialitzen. S’hi tractaran, doncs, els plans d’autocontrol que s’han d’implementar en establiments o instal·lacions on s’emmagatzemin, manipulin, cuinin, venguin o se serveixin aliments.
Per fer el curs cal inscriure-s’hi prèviament a l’adreça de correu electrònic salutpublica@palauplegamans.cat. Té lloc el dijous 14 de desembre, de 16.00 a 19.00h, a la sala de reunions del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor.
El taller s’adreça a personal de bars, restaurants i establiments minoristes de venda d’aliments. Els continguts estan basats en les recomanacions i accions que recull la Guia per a l’aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d’alimentació, editada per la Diputació de Barcelona, que és qui organitza el curs junt amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.
A banda d’obrir torns de paraula i de participació per a les persones que hi assisteixin, s’hi tractaran els següents punts:
- Introducció als autocontrols. Normativa vigent.
- Àmbit d’aplicació dels prerequisits simplificats.
- Pla de control de l’aigua.
- Pla de neteja i desinfecció.
- Pla de control de plagues i altres animals indesitjables.
- Pla de formació i capacitació del personal.
- Pla de control de proveïdors i pla de traçabilitat.
- Pla de control de temperatures.
- Pla d’informació alimentària per al consumidor.
Registre d’incidències i mesures correctores.